2015 Yılı Gelinlik Modası

0

Tüm tasarımcıların 2015 gelinlik modelleri görücüye çıktı. Her yılın olmazsa olmazı straplez, taşlı, dantelli ve kabarık gelinlik modelleri bu yıl da yine ilk sıralarda yerini aldı. Fakat bu modellerin dışında 2015 gelinlik modasında vintage görünümlü gelinlikler, kısa gelinlikler ve V yakalı gelinlikler de podyumlarda salındı.

Dantel Gelinlik

Kate Middeleton’ın uzun kollu dantel gelinlik giymesiyle bir anda tüm dünyada straplez modelden daha fazla rağbet görmeye başlayan dantel gelinlik modelleri yine her seçeneğiyle karşımızda! Askılı, uzun kollu, straplez, A kesim, denizkızı veya kabarık modelleriyle tüm gelin adaylarının beğenisine hazır. Bu yıl özellikle Pronovias dantelli gelinliklerde öne çıkıyor.

Straplez Gelinlikler

Tüm zamanların vazgeçilmezi olan straplez gelinlikler bu yıl da göz önünde. En fazla modeli Oscar De La Renta 2015 model gelinlik tasarımlarında bulabilir, fakat farklı renk ve kumaşlar arıyorsanız Reem Acra 2015 gelinlik modelleri ile straplez gelinliğinizi sıradanlaştırmayarak değişik bir hava katabilirsiniz. Tabi vücut tipinize uygun olanını seçmeyi unutmayın! Bunun için “ÇEŞİTLİ VÜCUT YAPILARINA GÖRE GELİNLİK TAVSİYELERİMİZ” yazımıza göz atabilirsiniz ;)(https://www.askturka.com/cesitli-vucut-yapilarina-gore-gelinlik-tavsiyelerimiz/)

Kabarık Gelinlikler

Armut vücut tipindeki gelin adaylarının kurtarıcısı kabarık model gelinlikler bu sene V yaka, kayık yaka gelinlikler gibi straplez dışındaki modellerle karşımızda. Özellikle prenses ve balo tipi gelinliklerde yaka modelleri genellikle V yaka. Tercihinizi bu modelden yana kullanırsanız trendleri yakalamış olacaksınız.

Taşlı Gelinlikler

Işıltıya tek aşık gelin adayları değil, tasarımcıların da en az gelinler kadar sevdiği taşlı gelinlikler bu yıl biraz daha az ışıltılı olsa da yine podyumlarda. Geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla omuz ve bel bölgesinde rastladığımız taşlı tasarımlar en çok sade gelinliklerde gözümüze çarpıyor.

Vintage Gelinlikler

Geçtiğimiz yıl tahtta çıkan vintage gelinlikler bu yıl da moda, üstelik her döneme gönderme yaparak geliyor. Özellikle 50’li yıllardan ilham alan tasarımcılar modern vintage gelinliklere de göz kırpıyor. Gerçek bir vintage gelinliğiniz varsa ne mutlu ama eğer yoksa özellikle Marchesa 2015 koleksiyonunda ilham alabilirsiniz.

Kısa Gelinlikler

After partilerin vazgeçilmezi mini gelinlikler artık düğünlerde de kendini göstermeye hazırlanıyor. Bu yıl dantelli modellerin yanına taşlı modeller de eklendiği için kısa gelinlik modelleri seçeneğiniz artıyor. Bacaklarına güvenen gelinler bir adım öne çıksın!

V Yaka Gelinlikler

Küçük göğüslü veya hafif toplu gelinlerin kurtarıcısı V yaka tüm ihtişamıyla gelinliklere de sıçradı. Bu yıl hemen hemen her tasarımcının koleksiyonunda yer alan V yaka gelinlikler sizi hem gizemli hem de seksi gösterecek. En fazla seçeneği ise Jenny Peckham 2015 koleksiyonunda bulabilirsiniz.

Sade Gelinlikler

Gösterişten hoşlanmayan, rahatlık ve sadeliği ön planda tutan gelin adaylarının tercihi sade gelinlikler bu yıl da ön planda. Baştan ayağa tül ve dantellerden oluşan, tamamıyla şifon kumaştan tasarlanmış, omuzları düşük, straplez veya bisiklet yaka gibi birçok seçeneğiniz var bu yıl tasarımcıların koleksiyonlarında. Tek yapmanız gereken size yakışan modeller arasında bir karar vermek olacak!

Kaynak: dugun.com

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.