2015 İLKBAHAR-YAZ MODASI

0

Yeni sezonun kapımızı çalmasına az bir süre kalmışken, yeni trendlerden haber vermemek olur mu hiç?

2015 ilkbahar-yaz sezonuna ait koleksiyonları incelediğimde cıvıl cıvıl, sıcacık ve bol enerjili bir yaz mevsiminin, kıpır kıpır, capcanlı bayan modasının bizleri beklediğini görüyorum.

Pötikarelerin, çiçek desenlerin, püsküllerin sokak modasında zirve yapacağını, bol pantolonların, denim kumaşların, militer kıyafetlerinse varlıklarını aynı şekilde devam ettireceklerini söylersem, yanlış olmaz.

Bu trendler bile beni heyecanlandırmaya yetmişken, 2015 ilkbahar-yaz kadın modasında varolacak trendlerin tamamını okumaya ne dersiniz?

1- PÖTİKARE

Bu yazın en popüler deseni pötikareler. Pastel ve canlı tonlarda karşımıza çıkacak olan bu sevimli kareler hem şık hem de spor kombinlerinizde yer alacaklar.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_pötikare_1

2- BOHEM

Bohem rüzgarının esmediği bir sezon düşünülemez. Hele ki, mevsimlerden yazsa, festivaller ve konserler için gün sayıyorsak. Tasarımcılar bu yıl bohem stilini gece kıyafetlerine de taşıyarak, farklılık yaratmayı başardılar.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_bohem_trendi

3- BOL PANTOLON
Geçen yazdan beri süre gelen bol pantolonlar trendi 2015 ilkbahar-yaz sezonunda da devam ediyor. Pantolon boylarında biraz daha kısalma görüyoruz. Hatta bazı tasarımcılar pantolon etek formlarına koleksiyonlarında oldukça fazla yer veriyorlardı.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_bol_pantolon_trendi

4- SÜET
Yazlık süetler 2015 ilkbahar-yaz sezonunun favorilerinden olacak. Elegan duruşla bütünleşen süetleri eteklerde, bluzlarda, ceketlerde görürken, kıyafetleri hareketlendiren detaylar olarak da karşımıza çıkıyorlar.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_süet_trendi

5- DENİM
Denim kumaşlar olmadan ne kış geçer ne yaz! Önümüzdeki ilkbahar-yaz sezonunda da “denimim olmadan asla” diyeceğimiz kesin. Artık denim parçalar taşıdıkları farklı ayrıntılarla öne çıkıyor olacaklar.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_denim

6- ÇİÇEK DESENİ
Çiçek desenler 2015 ilkbahar-yaz aylarının enerjisine enerji katacak. Çiçek boyutlarının oldukça büyüdüğü de bir gerçek.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_çiçek_deseni_trendi

7- PÜSKÜL
Püsküllerin yine karşımıza çok çıkacağı bir yaz mevsimi bizi bekliyor. Kıyafet detaylarında gördüğümüz püsküller, aksesuarlarımızı da etkisi altına alacak.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_püskül_trendi

8- UZAKDOĞU ESİNTİLERİ
Uzakdoğu kıyafetleri kimonolar ve onları bağlayan obiler, tasarımcıların bu yıl ilham kaynaklarından oldular. 2015 ilkbahar-yaz sezonunda uzakdoğu esintilerini sokaklarda görünce şaşırmayın.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_uzakdoğu_trendi

9- MİLİTER
Askeri temalı kıyafetler ve asker yeşili kombinler tasarımcıların gözdesiyken, bej tonlarında yine üniforma görüntüsünü andıran, büyük cepli ceketler ve elbiseler de 2015 ilkbahar-yaz sezonunda maskülen stillerle karşımıza çıkıyor.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_militer_trendi

10- LACİVERT
Tasarımcılar “navy is the new black” diyor 2015 ilkbahar-yaz sezonunda. Yaz mevsimi için koyu bir renk olsa da, baştan aşağı lacivert kombinleri sokak modasında çok göreceğiz.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_lacivert

11- BEYAZ
Yaza en çok yakışan renk “beyaz”. Beyaz danteller, şifonlar ve pamuklular ile romantik ve zarif yaz stilleri oluşturabilirsiniz.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_beyaz

12- SARI
Rengini güneşten alan sarı, 2015 ilkbahar-yaz sezonunda içinizi ısıtacak. Sarının en canlı tonuna gardırobunuzda şimdiden yer açın.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_sarı_trendi

13- MONOKROM
Yine her sezon mutlaka karşımıza çıkan monokrom kombinler, bu yılında olmazsa olmazlarından. Siyah ve beyazın muhteşem uyumu sokakları süsleyecek.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_monokrom_trendi

14- TRANSPARAN
Transparan detaylarla hem cazibeli hem de şık kombinler yaratabileceğiniz bir yaz mevsimi sizleri bekliyor. Geçen sezondan gelen bu trendin daha uzun bir süre listelerde yer alacağı kesin.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_transparan_trendi

15- YELEK
Yelekler bir süredir gözümüze sıklıkla çarpan parçalardan aslında. 2015 ilkbahar-yaz sezonunda da varolan bu parça, uzun modelleriyle dikkat çekiyor.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_yelek_trendi

16- ELBİSE ÜZERİ ETEK
Kat kat giyinmenin farklı bir şekli olan elbise üzerine etek trendi, çılgın stillerden hoşlanan, sıradışı görünmeyi seven moda tutkunlarının favori trendlerinden olacak.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_elbise_üzeri_etek_trendi

17- GÖMLEK ELBİSE
Geçen yaz sezonunda sıkça gördüğümüz gömlek elbiselere yeni sezon koleksiyonlarında hala yer veren tasarımcılar var. Yaz sıcağı için kullanışlı bir parça olan gömlek elbise ile rahat stiller oluşturabilirsiniz.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_gömlek_elbise_trendi

18- POLO YAKA
Polo yakalar 2015 ilkbahar-yaz sezonunda triko bluzlarda ve penye tişörtlerde karşımıza çıkıyor.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_polo_yaka_trendi1

19- TEK OMUZ KESİMİ
Tek omuzu açıkta bırakan, çapraz modeller yaz aylarında popüler olacak. Bu tarz kesime sahip elbise ve bluzlardan edinmenizi öneririm.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_tek_omuz_trendi

20- TÜY
Püsküllerden sonra tüyler de 2015 ilkbahar-yaz bayan modasında varlığını sürdürüyor. Gerçek tüylerin kullanıldığı parçaların dışında, şifon kumaşlardan kesilen parçalarla kuş tüyü görünümünü veren tasarımlar da 2015 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında göze çarpıyor.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_tüy_trendi

21- PUANTİYE
Puantiye deseni çiçek ve pötikarelerden sonra dikkat çeken bir diğer desen. Bazı tasarımcıların yer verdiği puantiyeleri 2015 ilkbahar-yaz sokak modasında sıklıkla göreceğiz. Bu desenle asi ruhu yansıtarak farklı stiller de oluşturabilirsiniz.

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_puantiye_trendi

22- 70’LER MODASI
2015 ilkbahar-yaz sezonunda 70’ler modasına geri dönüyoruz. Nostaljik esintilere sahip kıyafetler podyumda yer alırken, neden sokaklara da bu güzelliği taşımayalım?

2015_ilkbahar_yaz_bayan_modası_70ler

Kaynak: sosyalnot.com

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.