başka bir gün öl

Tahminimce başka bir gün öleceğim..
Bu sırrı saklıyorum..
Süzer Plaza’nın sinema salonundayız.Bizden başka kimse yok.Locada beyaz şaraplarımızı yudumlarken Madonna’nın o muhteşem şarkısıyla eşlik ettiği James Bond filmindeyiz.Aslında yasak aşkın karanlık perdesindeyiz.
Sigmund Freud bunu analiz et..
Siyah beyaz gölgeler birbirine saldırıyor.Biz savaşıyoruz sanki o gölgelerle.İkimiz de nefeslerimizi tuttuk.Birazdan yakışıklı Pierce Brosnan belirecek.Macerasına birlikte atılacağız sevgilimle.Herşeyi unutarak,kalbimizin acısını soğutarak,biraz hüzün,biraz umutla.
Sanırım başka bir yol bulacağım
Tahminimce başka bir gün öleceğim..
Hong Kong’dan Küba’ya kadar uzanan bu serüvene doğru birlikte çıktık sevgilimle.İşte Havana’ya geldi James Bond.Seksi Halle Berry de denizden çıkıyor.Hava sıcak,iç gıcıklayıcı bir manzara.Hayran hayran seyrederken “aman Tanrım ne güzel yerler” diyorum.“Belli mi olur belki bir gün biz de gideriz Küba’ya” diyor sevgilim.Belki bir gün bizde mi?Mucizelere inanmam gerekiyor o halde!Bu sırrı saklıyorum..Tahminimce başka bir yol bulacağım..

Hiç unutmadım aramızda geçen bu repliği.”Belki bir gün biz de gideriz”e inamıştım.Gideceğimizi biliyordum.O gün yasaklar bitecekti biliyordum. Bu yüzden Küba’nın yeri farklidır benim kalbimde.O filmi seyrederken Che Guevara’yı düşünmemiştim hiç.Bolivya günlüklerini okumamıştım henüz.Madrid aktarmalı uçağımıza bindiğimizde gözlerimi kapattım,o karanlık sinema salonunda filmi izlerken buldum kendimi.

Uzun bir yolculuktan sonra gece yarısı otele geldiğimizde sabaha kadar bahçesinde oturduk,uzaklardan gelen müziği dinledik sevgilimle. Tanrım Havana’ya gelmiştik. Tahminimce başka bir gün öleceğim.

Yorumlar (1)
Yorum ekle