Migrene Doğal Çözüm Bitki Çayları…

İlaç kullanmadan da baş ağrısını geçirebilirsiniz. Migreni kısa sürede dindiren bitki çayları sayesinde ağrıyı unutacaksınız.   

Migren, çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısı tipidir. Ataklar 4 saatten 72 saate kadar değişen uzunluklarda olabilir. Kişi ataklar arasında kendini tamamıyla normal hisseder, ancak bir sonraki atağın endişesi içindedir. Eskiden “sadece bir baş ağrısı tipi” olarak görülen migren, nörolojik hastalık olarak kabul edilmektedir.

STRESTEN UZAK DURUN

İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya,  baş ağrısına iyi gelen çay tariflerini paylaştı. Gerilime bağlı baş ağrılarından kurtulmak için dinlenme, sessizlik ve stresten uzak durmak etkilidir. Yapılan bazı araştırmalarda, bitki çayı tüketiminin de baş ağrısının şiddetini azalttığı öne sürülmüştür. İşte, baş ağrısına iyi gelen bitki çayları: 

VÜCUDU RAHATLATAN PAPATYA ÇAYI 

Özellikle migren ataklarında papatya çayı ağrıyı azaltmada yardımcı olur. Alerji önleyici etkisiyle vücutta iltihaplanmayı azaltır. Vücudu dinlendirir ve rahatlatır.  Malzemeler: 2 yemek kaşığı kuru papatya, 2 yemek kaşığı ıhlamur, 1 adet çubuk tarçın Yapılışı: Tüm malzemeyi kaynamış suyun içine koyun. 
5 dakika demleyip servis edin. 

LİMONLU YEŞİL ÇAY 

İçerdiği antioksidanlardan dolayı baş ağrısını rahatlatıcı etki gösterir. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenler, kilo vermeye yardımcı olur. Kanserden korumada da etkilidir.  Malzemeler: 2 çay kaşığı yeşil çay, bir tutam taze nane, 1-2 dilim limon.  Yapılışı: 1 bardak kaynamış suyun içine yeşil çay, taze nane ve limon dilimlerini ekleyip demlemeye bırakın. 5 dakika sonra sıcak olarak tüketebilirsiniz. 

HEPSİ BİR ARADA ÇAYI 

Malzemeler: 1 yemek kaşığı yeşil çay, 1 yemek kaşığı papatya, bir parça zencefil, 1 adet çubuk tarçın  Yapılışı: Tüm malzemeyi kaynamış suya koyun ve 5 dakika kadar bekleyip servis yapın. 

ZENCEFİLLİ TARÇIN ÇAYI 

Malzemeler: 1 parça zencefil, 1-2 dilim limon, 1 adet çubuk tarçın Yapılışı: 2 bardak suyun içine zencefil ve çubuk tarçını ekleyip kaynatın. Su kaynadıktan sonra altını kapatın. 5 dakika demlenmesini bekleyin. Taze sıkılmış limon ilave ederek içebilirsiniz. 

Kaynak: gunes.com

aşkkadınmigrenSağlık
Yorumlar (0)
Yorum ekle